Hvilke ulemper er der ved at få brystimplantater?

Nogle af ulemperne ved at få brystimplantater kan omfatte brud eller lækage af implantatet, kapselkontraktur, som er en hærdning af vævet omkring implantatet, ændringer i brystvorten og brystfornemmelsen, problemer med senere amning, da mælkekanaler og nerver kan blive beskadiget under operationen, yderligere operationer for at revidere brystimplantatet, ardannelse, infektion, blodpropper og ikke mindst anæstesirisici, der også kan følge med.

Man skal derfor overveje grundigt, om man vil have lavet bryster. Der er både fordele og ulemper ved at få dem. Du bør tale med din læge om de risici, der er forbundet med at få brystimplantater, før du træffer en beslutning, da det ikke nødvendigvis er alle, der egner sig til at få det lavet.

Hvilke fordele er der ved få brystimplantater?

Nogle af fordelene ved at få brystimplantater kan omfatte et forbedret udseende af brysterne, øget selvværd og selvtillid, symmetriske bryster, hvis du har fået en mastektomi eller tidligere operation, som har efterladt dig med asymmetriske bryster.

Det er dog vigtigt at huske, at der også er potentielle risici og ulemper forbundet med at få brystimplantater. Disse bør drøftes med din læge, før du træffer en beslutning om, hvorvidt du skal have brystimplantater eller ej.

Hvad er fjernelse af brystimplantat?

Fjernelse af brystimplantat er et kirurgisk indgreb for at fjerne et eller begge brystimplantater. Det kan foretages af forskellige årsager, f.eks. på grund af kapselkontraktur, ændringer i brystet, utilfredshed med brystets udseende eller problemer med selve implantatet.

Hvis du overvejer fjernelse af brystimplantat, bør du drøfte dette med din læge. De vil kunne rådgive dig om risici og fordele ved fjernelse, samt om hvad du kan forvente under og efter proceduren. Fjernelse af brystimplantat er også en operation, der har ricisi, og bør aldrig gøres uden grundig, lægelig vurdering.

Hvad er kapselkontraktur?

Kapselkontraktur er en hærdning af vævet omkring implantatet. Det kan forekomme efter enhver type brystoperation, men er mere almindelige efter brystimplantatoperationer. Det kan få brystet til at føles hårdt og misdannet.

Kapselkontraktur er normalt ikke et alvorligt helbredsproblem, men det kan være smertefuldt. Hvis du har kapselkontraktur, skal du måske opereres for at fjerne det hærdede væv omkring implantatet. Dette kaldes en kapsulotomi.

Operation for kapselkontraktur er et relativt lille indgreb, men som ved alle andre operationer er der risici forbundet med det. Disse kan omfatte blødning, infektion, kapselkontraktur (hærdning af vævet omkring implantatet), ændringer i brystvortefornemmelsen og asymmetri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *